Tree hunt

E asa de frumos pe la noi! Când ma uit pe geam, tufele de maces se estompeaza ca intr-o acuarela, iar când cobor drumul de tara, asteptandu-l  pe S. sa vina de la gradinita, culorile sunt atat de intense, incat ma intreb in Paradis cum vor fi…Pe camp sunt palcuri mov si galbene de flori, iar padurea explodeaza  de verde.

Ar fi pacat sa nu bagam in seama minunea asta care ne-nconjoara.

Intr-o zi l-am asteptat pe S. cu o  plasuta in care aveam aparatul foto si doua materiale Usborne, ce ne-au facut întoarcerea acasa mai instructiva si mai distractiva (am povestit despre ele mai multe aici si aici). Trebuie sa recunosc ca nu ma pricep nici eu foarte bine la copaci, asa ca invatam impreuna.

cardstrees1

Am identificat pomii fructiferi din curtile oamenilor (ciresi, nuci, meri, peri, duzi). Am citit despre caracteristicile fiecarui pom pe care l-am gasit si pe cartonasele noastre, observând formele diferite ale frunzelor, fructele ce stau sa se coaca, scoarta copacului mai neteda sau mai aspra, de felurite nuante de maro, crengile orientate in sus ale ciresului si pe cele aplecate ale salciei:

copaci1

Am vazut si unii care nu sunt tocmai fructiferi, cum ar fi salcia sau salcâmul. Apoi, spre seara, am pornit intr-o noua plimbare, ca sa ne întâlnim cu marul salbatic si cu stejarii:

copaci2

Incerc, prin aceasta, sa il fac pe S. constient de comorile din jurul lui, sa nu treaca pe langa natura fara sa realizeze ca are asa de mult de invatat de la ea. Sa isi deschida ochii, sa observe, sa inteleaga, iar mai tarziu, sa iubeasca si sa protejeze tot ce e frumos.

DSC07026

O vara plina de culoare sa aveti si voi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s