Ajut-o pe Anamaria sa fie sanatoasa!

Stiu cum e sa ai un copil cu dizabilitati. Nu stiu cum e sa ai un copil a carui dizabilitate ar putea disparea. Daca as putea sa scot din corpul Ecaterinei acel cromozom 13 in plus, daca s-ar putea face asta, as da tot ce am si ceva pe deasupra sa fac posibil lucrul acesta. Dar nu se poate. Parintii Aneimaria stiu ca fata lor ar putea merge si duce o viata normala. Pentru asta este nevoie doar de o suma de bani.

M-a impresionat gestul magazinului copil.ro de a se implica in campania de strangere de fonduri pentru Anamaria. Pe mine m-au castigat azi, a doua oara. Voi prelua integral textul lor si va invit sa cumparati pentru Anamaria o figurina LEGO (sau mai multe):

Anamaria Gogu are 17 ani și este din Timișoara. Pentru ea, copilăria nu a existat, iar acum duce o luptă grea deoarece se deplasează cu ajutorul cârjelor, dar în orice secundă poate să rămână imobilizată într-un scaun cu rotile. Poate scăpa de paralizie doar cu ajutorul unei operații care costă 17.000 de euro, o sumă enormă din care familia ei a strâns abia 7000 de euro.

Are un păr șaten deschis, cârlionțat, e cochetă, înaltă și frumoasă, dar poartă cu ea niște cârje pentru că doar așa se poate deplasa. Nu se simte diferită de alți adolescenți, iar de pe chipul ei, nu dispare zâmbetul. Anamaria locuiește împreună cu părinții și cu sora ei mai mare, Denisa, în chirie, într-o cameră de 20 de metri pătrați, primită de la primărie.

Povestea bolii a început când Anamaria avea patru luni: „La patru luni ni s-a spus că are bronșită. Apoi am aflat că a făcut și otită. Din otită a dat în meningită. Medicii i-au făcut o puncție în coloană și mi-au adus-o operată și bandajată la ambele urechi”, ne-a povestit Margareta, mama Anei. Totul a fost bine, până când părinții au văzut că micuța lor fetiță nu își mai poate mișca picioarele. „Le-am spus medicilor că nu își poate mișca picioarele. Își mișcă mâinile, capul, dar nu și picioarele. Ei ne-au explicat că are poliomielită. Am fost la un alt medic care ne-a spus că nu poate să fie boala asta. Noi am aflat că puncția respectivă trebuia făcută la un alt spital și ne-am gândit că din cauza intervenției copilul nu mai poate să meargă”, ne povestește cu tristețe în ochi mama ei.

Au fost peste tot în țară, au cunoscut zeci de medici, iar în final au aflat că Anamaria va paraliza, ultimul diagnostic fiind cifoscolioza dorso-lombară dextroconvexă.
Anamaria vine în fiecare săptămână la ședințele de terapie în apă ale Asociației Școala mamei Junior și mereu am văzut bucuria pe fața ei, deoarece în apă se poate mișca fără nicio problemă, dar de câteva săptămâni, starea ei s-a înrăutățit și nici măcar apa nu o mai bucură, obosind repede. Ne-am hotărât că nu vrem să mai avem un copil care vine la terapie în scaunul cu rotile, ci vrem să facem apel la toată lumea pentru a o ajuta pe Anamaria, înainte de a fi prea târziu!

copil.ro in colaboare cu Asociația Școala mamei Junior se mobilizeaza pentru Anamaria prin campania

“O minifigurina pentru Anamaria”

o%20minifigurina%20pentru%20anamaria-800x800

Ce ai tu de facut este foarte simplu:

Cumpără o minifigurină de pe http://www.copil.ro/caritabilPoți cumpăra oricâte minifigurine dorești. Te încurajăm să le povestești și prietenilor!

Copil.ro va redirecționa prin transfer bancar către Anamaria tot adaosul rezultat din urma campaniei.

Pentru a cumpara o figurina puteti intra aici. Va multumim!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s