Gradinarim

Vara ne invita in gradina pe care inca nu o avem, dar la care tatal Baietelului de argint viseaza de muuuuulta vreme…

Cei doi baieti mai mari ai casei noastre s-au apucat de amenajat gradina: tatal a cumparat flori si l-a invatat pe S. sa le planteze. S. a plantat cu manuta lui cele mai multe flori, cu sarguinta si pricepere; iata inca un domeniu in care baietelul meu m-a depasit! S. este destul de priceput la multe lucruri, il ajuta pe tatic sa monteze mobila, ba chiar el insusi a montat singur, fara ajutor, un pantofar de panza de la Lidl (pe care il folosim deocamdata  pe post de rafturi pentru jucariile Ecaterinei). Din acest punct de vedere a depasit lista Montessori cu lucruri pe care copiii ar trebui sa fie capabili sa le faca pana la 6 ani (de care pomeneam aici). Daca am putea fi consecventi si cu obiceiurile bune, de genul strângerea jucariilor, facut si mentinut ordine in camera sa, ce bine ar fi!

gradina

Stiind ca vom avea astfel de activitati vara aceasta, dar si in lumina lectiilor de botanica pe care vrem sa le facem, am imprumutat de la prietenele noastre Camelia si M. o superba carte Usborne despre flori (How do flowers grow?). Multumim, ne-a placut foarte mult! Camelia i-a facut recenzia aici.

gradina2

Cartea este in intregime cartonala, cu multe clapete, cu informatii suficiente pentru copii de pana la clasa a patra, dar potrivite si pentru prescolari, si cu niste ilustratii absolut delicioase:

gradina1

S. a gustat-o foarte mult, ca si mine, de altfel, si a fost un adaos frumos la activitatea lui practica. Precis va privi cu alti ochi plantutele pe care le pune in pamant.

Cartea am gasit-o si in albumul lunii mai al Micului Cititor.

Spor la joaca si la…gradinarit!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s