Transformari in camera de terapie

Va povesteam anul trecut ca, mutandu-ne la tara, am reusit sa ii facem Ecaterinei o camera doar a ei. Am adaptat-o atunci nevoilor ei de terapie, iar pe parcurs am adaugat si alte elemente care ne sunt de folos pentru exercitiile zilnice. Fac un update, in speranta ca poate inspira si alti parinti care au nevoie de idei de terapie de facut acasa.

Tiptil, pe când dormea Cati, am intrat in camera ei sa fac fotografiile 🙂

Pe peretele cu spalierul si oglinda veti vedea si un scaunel de la Ikea pe care il folosim la exercitiile de sit and stand. Uneori Cati nu coopereaza la aceste exercitii, dar daca punem iPad-ul sus pe spalier, cele trei minute vor trece mult mai usor! Acest scaunel este folositor  si ca sa ascund jucariile sub el, iar Cati sa le descopere.

DSC07202

Tot acest scaunel este folosit in combinatie cu aparatul de pedalat, pe care l-am luat de la Lidl, dupa ce ne-am dat seama ca nu vom gasi o tricicleta potrivita, pe care Cati sa poata pedala singura. Ea are nevoie de miscarea acesta de pedalare pentru a-si forma muschii necesari pentru mers.

In oglinda ne prostim când calarim zebra de cauciuc, exercitiu necesar pentru intarirea muschilor trunchiului. Cate se recunoaste in oglinda si isi da pupici.

Pe partea cu patutul am reusit sa inghesuim verticalizatorul cu trei usi. Este un model sugerat de NACD si scopul este sa renuntam, pe rand, la cate o usa, iar Cati sa stea singura in picioare.

DSC07208

Sus pe perete va povesteam ca am plasat niste cuiere rotunde, de care agatam periodic alte jucarii. Ele o stimuleaza pe Cati sa se ridice si sa se joace stand in picioare. Si abtibildurile texturate ii plac mult.

De obicei, pe jos veti gasi o folie de izolatoare (din cele folosite in constructie- cea mai groasa varianta posibila), care atenueaza cazaturile. Cati se ridica in picioare si poate cadea, iar oasele ei sunt fragile, si-a rupt de doua ori clavicula, iar aceasta masura de precautie e absolut necesara. Din fericire, se asorteaza, e roz :).

Pe partea senzoriala, are deseori muzica, fie cantece pentru copii care merg pe iPad, fie acel program special de muzica pentru stimularea atentiei, recomandat de NACD. Folosim uleiurile esentiale  pentru aromaterapie, in diffuser.

Am  vazut la alti parinti niste adaptari spectaculoase care ii ajuta pe copii sa evolueze, iar Anamaria e un exemplu minunat in acest sens. Iata ce pot face niste parinti creativi!

Sper sa va inspire aceste idei!

 

4 Comments

  1. Roxana

    Domnul sa va binecuvinteze pe toti! Raluca, esti o mamica iubitoare si puternica! Dumnezeu sa iti dea putere si bucurie in fiecare zi. Si fiecare zi sa aduca progrese in ceea ce faci in familia ta. Cu drag, Roxana.

    • Multumim din suflet, Roxana, ne rugam sa fie asa ❤

  2. Multa sanatate va doresc si multa putere pentru voi sa continuati drumul asta greu, cu obstacole, dar sper si ma rog sa fie incununat numai succese !
    Va pupam si ne rugam pentru voi !

  3. Multumim pentru rugaciuni, cu ele nici o cale nu e grea si nici un obstacol de netrecut! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s