Carti in vacanta

Chiar daca nu avem inca “lecturi obligatorii”, si nici mare lucru nu ne-am propus din punct de vedere educativ in aceasta vara, am incropit o lista cu cartile pe care vrem sa le parcurgem, in diferite moduri. O parte din ele ne-au fort daruite, alta parte sunt imprumutate de la prieteni dragi, si tuturor le multumim din inima!

Ce citim noi?

Carti de calatorie! Desigur, un pic fantastice, ca sa starneasca imaginatia pustiului meu de 6 ani, dar si educative, pentru ca repetam notiuni de geografie, zoologie, botanica, etc.

DSC07240

Adaptarea foarte reusita a cartii Selmei Langerlof, Minunata calatorie a lui Nils cu gastele salbatice l-a tinut pe S. captivat pe tot parcursul lecturii. Pe aceasta deja am terminat-o, si mi se pare foarte potrivita pentru 5-9 ani, mai ales pentru copiii care citesc singuri. Camelia i-a facut o recenzie minunata aici.

O recenzie a cartii Calatoriile catelusului Vincas in jurul lumii, scrisa de Brigita Jovaisiene si aparuta la editura Flamingo , puteti citi aici, pe blogul Ursuletilor nazdravani. Noi mai avem foarte putin si o terminam , iar odata cu ea am recapitulat continentele, animalele si plantele ce le salasluiesc si am invatat cateva lectii de viata.

Tot pentru geografie, dar si pentru lectii de credinta, as vrea sa trecem prin cartile acestei colectii de la Casa Cartii, despre care va povesteam aici.

DSC06992

Exersam cititul cu trei carti foarte potrivite pentru nivelul 1 de citire in limba romana. Efectiv S. poate sa le citeasca singur (desigur, cu pauze si opinteli, dar perseveram). Aceastea sunt trei carti Disney Junior aparute la editura Litera. Noi am inceput cu Plusica, si ne asteapta Sofia si Minnie. Pe acestea le avem cu imprumut, evident, de la o fetita, si ii multumim mult pentru ele!

DSC07241

Pentru partea de engleza parcurgem setul My First Reading Library pe care il avem de la Micul Cititor. Sunt superbe cartile acestea si eu, ca profa de engleza, sunt foarte incantata de ele. Nu pot sa estimez cu cat a ramas S. dupa ce am trecut din ele (mai avem doar 7 carti), dar cu siguranta ceva tot s-a prins de el. Micul Cititor are un concurs superb in desfasurare pe blog, sa nu il ratati!

50-5

Mai am cateva surprize pentru S., despre care va voi povesti separat.

Voi ce mai cititi cu cei mici vara asta?

6 Comments

 1. frumoase carti! lectura placuta si spor la citit lui S.

  • Multumim la fel, tocmai am terminat Vincas 🙂 Cred ca i-ar placea si lui Andrei.

 2. Tatiana

  Raluca, cărțile pentru nivelul 1 de citit sunt in cursiv sau cu majuscule? Și Marco a început să citească primele cuvinte dar nu cunoaște cursivul. În Italia se învață doar majuscule in clasa 1 si tocmai in a 2 a incep cursivul. Cam anapoda dar asa se procedează pe aici. Cartea cu vincas ne face cu ochiul :)) pacat ca e indisponibila momentan

  • Sunt cu litere mici de tipar. Eu l-am invatat pe S. si cele mici si pe cele mari. De fapt, am inceput cu cele mari, dar când am luat alfabetul sistematic, l-am luat cu cele mici. Vincas i-a placut lui S., a spus ca vrea sa o mai citim o data 🙂

   • Tatiana

    Raluca, am cumpărat cartea cu Vincas acum 2 săptămâni dupa amazon. Incredibil, vand carti si in limba romana dar sunt cam scumpe fata de preturile din România. Și lui M. I-a plăcut nespus, mai ales pasajul cu salvarea balenelor dupa țărm… Ilustrațiile sunt de vis, multumesc pentru recomandări. Sănătate si pace in familie!

   • Ma bucur asa de mult ca va place, Tatiana! Si lui S. i-a placut mult si a cerut sa o reciteasca 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s