10 idei pentru un baietel de 6 ani

In perioada aceasta, si imediat urmatoare, am pregatit pentru S. cateva lucruri care sa il tina ocupat si fericit, fara a fi nevoie sa apelam la tableta sau desene animate, si fara prea mare asistenta din partea unui adult. Acum, stiu ca baietii sunt diferiti, dar incercam sa ii umplem zilele (sau cateva ore) cu ceva ce poate face singur, pentru ca Baietelul de argint are doi parinti peste masura de epuizati 🙂. Sper sa va inspire lista noastra, la care voi adauga periodic cate ceva (unele jocuri sunt pregatite pentru saptamanile viitoare).

9. Marble run

Una dintre ultimele achizitii second hand, deci foarte ieftine, este un marble run de la Quercetti: este vorba de o pista pentru bilute de sticla (din acestea avem din belsug), pe care poti sa o combini cum vrei tu, in asa fel incat sa creezi un traseu cat mai lung pentru aceste bilute. Am vazut-o de multi ani pe blogurile straine si mi-am dorit sa avem si noi asa ceva.

Pana am ajuns sa aducem bilutele de sticla, S. a improvizat, folosind bilutele metalice de la jocul despre care v-am povestit  data trecuta.

marble2

Ne-am jucat impreuna, si am fost si eu prinsa de ambitia de a face un traseu cat mai lung. Nu avem jocul complet, deci putine piese fata de cate ne-am dori, dar suficiente cat sa imi dau seama ca se merita investitia intr-un astfel de joc nou.

marble1

Pentru un baietel intre 4 si 7 ani, mi se pare o excelenta idee de cadou. Variantele de combinatii pentru a crea traseul sunt nenumarate, si cred ca exerseaza gândirea logico-matematica, fiind si un real experiment de fizica.

Spor la joaca!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s