Carte Usborne: Firefighters

Dupa ce viitoarea “cariera” a lui S. a suferit numeroase schimbari (normale, zic eu), trecând de la cea de doctor la cea de muncitor constructor, inginer, pictor si astronaut, acum S. are o fixatie pentru pompieri. Si-a dorit ca petrecerea de la ziua lui sa aiba aceasta tema si mereu se joaca “de-a pompierii”, fie ca se costumeaza el insusi si se preface ca e pompier in actiune, fie ca face pretend play cu jucariile.

f4

De aceea, când a descoperit “surpriza” care il astepta dupa o scurta sedere la bunici, a fost extrem de bucuros! Nici ca se putea o carte mai potrivita pentru el- multumim mult, Ema!

f1

Cartea are dimensiunea A5, copertile cartonate, foile destul de groase si lucioase, 32 de pagini in total. imaginile sunt o combinatie de fotografii si ilustratii, si e foarte bine structurata (se vede ca e o carte scrisa mai ales pentru baieti 🙂 ).

f2

Explica ce inseamna meseria de pompier, care e echipamentul de protectie, cum sunt masinile, cum decurge o operatiune de stingere a incendiului, cum sunt implicati pompierii in rezolvarea accidentelor si ce alte treburi mai fac ei, iar ceea ce mie imi place foarte mult este scurtul istoric de la sfarsit, precum si glosarul. Ca orice carte Usborne de nonfictiune, la sfarsit are o lista de site-uri ce pot fi vizitate pentru completara informatiilor.  Pentru un englez, nivelul de citire e beginners, pentru un copil roman care invata engleza, eu as spune ca e mediu.

f3

Noua ne-a placut foarte mult, a fost pe lista noastra de lecturi de vacanta si inca mai avem de citit din ea. S. a purtat-o dupa el cateva zile dupa ce a primit-o, rasfoind-o mereu, desi nu aveam inca timp sa ne apucam de ea (aveam de returnat niste carti imprumutate).

O gasiti pe pagina Hai sa citim in limba engleza, cu mai multe poze, aici.

Spor la lectura!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s