Progrese de bebelus de 4 luni

Zilele trecute, bebelusul nostru a implinit patru luni. Il numesc Bebelusul de Bucurie pentru ca, alaturi de el, bucuriile sunt cel putin duble!

4luni

Avea in ziua cu pricina 8,170 kg- mult, daca e sa ne luam dupa grafic, dar nu ingrijorator, pentru ca e alaptat.

Motor, e ca orice bebelus tipic de varsta lui. Are miscari de tarare, când e pe spate se misca circular, dintr-o parte in alta, ar nu se rostogoleste inca, si nici nu se taraste in fata.

Din punct de vedere al limbajului, mie cel putin mi se pare fantastic!

Imi amintesc cu atata bucurie momentul in care Cati ne-a dat de stire ca ne intelege. Momentul acela in care i-am spus, in joaca, “Trage-l pe tata de nas!” si a facut-o…Avea cam 15 luni pe atunci.

Ei bine, bucuria de azi e la fel de mare, pentru ca bebelusul F. face asta la 4 luni. Cu consecventa, daca-i spui “Prinde-ma de nas!” o face! Si nu numai mie, ci si tatalui sau fratelui sau! Sunt extraordinar de mandra de el!  Abia a inceput sa se coordoneze sa prinda jucariile suspendate si ii trebuie aproape  un minut sa isi coordoneze manuta, dar te ia de nas ca un profesionist! 🙂

Way to go, Bebelus!

6 Comments

 1. violeta.argatu

  si noi la fel…maria bucuria 🙂 (ioan nazdravan, ana bomboana :)) ).

  • CE simpatic!!! Ana Bomboana e perfect pentru ea!

 2. Nistor Gabriela

  Multe luni de bucurie sa va ofere si de acum inainte! Chiar este un bebelus vesel! Cum va descurcati? Si noi suntem patru acum, avem inca un nazdravan si timpul este ….limitat. Astept cu nerabdare articole despre stimularea celor mici!
  Multa, multa sanatate sa aveti cu totii!

  • Felicitari, Gabriela!!! Tu trebuie sa imi dai lectii mie! Am cateva articole despre cum amprocedat pana acum sau despre cum ar sugera Glenn Doman sa se procedeze, si sigur ca vor urma si altele 🙂

 3. monagym

  Felicitari! Cum ati reusit asta cu prinsul de nas? Ca iar ma simt in urma la 7 luni 🙂

  • Asta e nativa, nu am facut nimic pentru ea. Sa stii ca nu imi amintesc ca primul copil sa fi facut asa ceva, deci nu cred ca e tipic. Bebe F. pare a avea o inteligenta lingvistica nativa mai deosebita, dar sa stii ca si asta se cultiva prin exercitii si joc. Si prim muuuulta lectura de-a lungul anilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s