Noutati in dieta Ecaterinei: sarea de Himalaya

Hmmm…de ce-ar fi sarea o noutate?

Pentru ca noi nu i-am dat Catiushei sare pana acum. Ne-am temut sa ii dam sare ca sa nu ii cauzam probleme la rinichi si, intr-un fel, nu imi pare rau ca am procedat asa (dupa ce am citit despre efectele pe care le poate avea sarea obisnuita din comert asupra organismului).

Dar saptamanile trecute am aflat mai multe lucruri interesante despre sarea de Himalaya, asa ca m-am gandit sa o introduc in dieta Ecaterinei.

sare

In primul rand, am dat peste site-ul unui program neurodevelopmental asemanator cu NACD (Family Hope Center), dar care pune mai mult accent pe nutritie. Ei mi-au stranit interesul cu modul in care recomanda acest tip de sare (puteti auzi recomandarile lor intr-unul din video-urile in care vorbeste Matthew Newell, daca va intereseaza aceasta abordare terapeutica) . Faptul ca sarea de Himalaya contine 84 de urme de minerale, care se gasesc si in corpul uman, in comparatie cu cele doua (NaCl) din sarea cu care eram obisnuiti pana acum, m-a convins sa o adaug in mâncarea copiilor (si a noastra, de altfel).

In al doilea rand, am citit acest articol promovat pe pagina de Facebook a Dr. Mercola.

Eu eram familiarizata cu lampile de sare rosie (aceeasi sare de Himalaya), si am simtit efectul lor benefic. Din pacate, sunt prost facute si se strica foarte repede (noi am avut doua carora li s-a stricat mecanismul).

Am comandat-o de pe Rangali când mi-am refacut stocul de produse pe baza de cocos. Va recomand sa cititi si descrierea produsului pe site. O solnita cu 200 de grame de sare costa 10 lei.

Poate ca pentru unii informatia aceasta e “rasuflata”, dar eu abia am dat peste ea si sper sa fie un aport benefic pentru familia noastra.

12 Comments

 1. Rodiq

  Salut,
  ne poti detalia, te rog, efectul benefic al lampilor cu sare? Ma gandeam sa achizitionez si eu o astfel de lampa sau un purificator pentru camera copilului…
  Multumesc,
  Rodiq

 2. Raluca, e iodata sarea?

  • Din cate stiu eu nu, Laura.

 3. violeta.argatu

  O fi rasuflata informatia, dar dc nu scriai despre ea, prb mai treceau multe luni pe langa mine si tot la sare de mare ramaneam :). Am cump si eu 200 g,dar nu price o chestie..am gasit si la vrac, 90ron.kg, si ambalata, la un mgzn cu produse naturiste, al carui proprietarr e un fost camarad de joaca din.copilarie,viitor vecin,deci persoana de incrdere.de ce e dif atat de mare de pret intre cea cump de tn si cea distribuita de ei?.:d

  • 🙂 TI-am explicat mai sus ❤

 4. violeta.argatu

  Adicatelea..eu dau 2lei pe 200g,iar tu 10? Dc zici ca nu e iodata….at ce e la mijloc?!:p. Te-am inchis? :d

  • Cred ca ambalajul si magazinul 🙂 Si firma care o ambaleaza, etc. Ca nu e vrac, e intr-o solnita 🙂

 5. Diana

  Citisem pe undeva ca 80% din sarea de himalaya este falsificata, poate si asa se explica diferenta de preturi, am cumparat recent sare neagra de himalaya, mi se pare maingreu de falsificat, are un ușor miros de sulf.

  • violeta.argatu

   Posibil

  • Foarte interesant…ma duc sa o miros. Dar sunt sigura ca e originala a noastra, pentru ca am incredere in magazinul de unde am luat-o.

   • Diana

    Raluca, doar cea neagra miroase a sulf si mai ales se simte la gust, cea roz nu cred.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s