GENIUS: Plante uimitoare

Jocul  de la editura Gama pe care vi-l prezint astazi mi-a stranit entuziasmul de când am citit prima oara despre seria aceasta pe blogul CamelieiMic atelier de creatie.

genius1

Plante uimitoare este un joc pentru copii mai mari decat Baietelul de argint, dar varsta de pe cutie nu ne-a impiedicat niciodata sa incercam ceva nou . De data aceasta marturisesc ca jocul il depaseste pe copilul meu de 6 ani, dar nu in totalitate. Cu alte cuvinte, sunt sigura ca informatiile din carticelele jocului nu vor fi tinute minte asa cum ar putea fi de un copil de 8 ani sau mai mult, dar noi am petrecut azi de dimineata un ceas minunat, cititnd despre plante ciudate si rare, iar lecturile acestea ne-au condus la recapitulari de geografie, botanica, zoologie, antropologie si limbi straine. Ne-am amintit de lecturi trecute si de lectii pe care le-am facut impreuna. De pilda, pornind de la nuferii uriasi Victoria amazonica, gândul ne-a dus la atlasul unde a citit pentru prima oara despre ei, la cartile pe care le-am parcurs recent despre jungla amazoniana, si la plantele si animalele pe care le-am mai observat acolo. Citind informatiile despre cocosul de munte, specia de palmier care produce cea mai mare samanta din lume, descoperita de exploratorul francez Dufresne, am ajuns sa vorbim despre canibalii care l-au mancat pe acest temerar. Sa va povestesc cate lucruri noi am descoperit si eu, in dreptul meu? 🙂

Sa va explic cum stau lucrurile cu acest joc:

genius2

Exista 6 carticele de 6 culori diferite, cu informatii despre plante frumoase, ciudate, rare, extreme (foarte mari, foarte grele, foarte batrane, foarte…ati prins ideea), cu povesti frumoase in spate. Noi am uitat-o la bunici pe cea albastra, insa ea exista in set.

Dupa ce copilul parcurge o carticica, poate trece prin setul de intrebari corespunzator acelei sectiuni (toate sunt codate pe culori si fac parte dintr-un joc). Desigur, acest aspect mi se pare dificil pentru S., dar pentru un copil scolar, poate fi foarte distractiv!

genius3

Trecerea aceasta nu e pur si simplu o lista de intrebari, ci un joc interaciv, cu pioni, clepsidra pe post de cronometru, cartonase bonus, cartonase impas, cu reguli explicate intr-0 carticica cu instructiuni.

genius4

Noi abia suntem la etapa de a citi carticelele, dar S. este deja indragostit de joc, si isi doreste foarte mult si altele din set. Mi se pare ideal pentru a-l juca cu baietii mai mari care vin pe la noi. De altfel, pentru baietii intre 8 si 14 ani, care sunt mai greu de cadorisit, orice varianta din colectia Genius cred ca este o alegere fericita. Sunt cu siguranta pe lista mea pentru Craciun  si aniversari.

Ne-a placut sa le descoperim si la Oraselul cunoasterii, si cu greu l-am desprins pe S. de jocul Inventii incredibile si Mitologie. Zei si Eroi. I le-am promis ca premii, când va face ceva deosebit, sa le pretuiasaca mai mult.

Multumim, GAMA, pentru astfel de materiale educative!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s