Remedii cu propolis pentru raceala

Nu sunt medicamente, si nu cred ca ar putea sa inlocuiasca o medicatie alopata pentru o boala grava. Sunt niste remedii pe baza de miere si propolis de la Prisaca Transilvania, pe care eu le folosesc in anotimpurile reci, pentru ameliorarea simptomelor si prevenirea bolilor.

propolis

Le-am cumparat, pe rand, de la Rangali, si tare bine ne-au mai prins in perioada virozelor.

Aburii Naturii pentru copii sunt o solutie pentru aerosoli. Copiii beneficiaza mult de pe urma aerosolilor, fie ca e aerul prea uscat in casa, fie ca au secretii si trebuie desfundat nasucul. Nu intotdeauna e recomandat sa faci aerosolii cu dexametazona sau antibiotic. Uneori trebuie sa alternezi cu ceva mai light. Solutia asta cu propolis mi s-a parut ideala, asa ca o folosim cand am ramas fara preparatul de la farmacie sau cand vrem sa ii facem aerosoli fara substanta medicamentoasa.

Are ca ingrediente extras apos de propolis, miere, ulei volatil de eucalipt/brad/portocal/lamai si apa filtrata in argila alba. Nu contine alcool. Este destinat doar copiilor peste 2 ani!

Tinctura de propolis eu am folosit-o ocazional, babeste, mai mult pentru mine decat pentru copii. Dar in cazul meu a facut minuni pentru o durere de masea pe timp de sarcina, pana am ajuns la stomatolog. Gasiti aici o lista de afectiuni care se pot ameliora sau trata cu tincture de propolis.

Spray-ul de gat pentru copii, Gatulet Fericit, care are ca ingrediente mierea si propolisul, este unul dintre favoritele mele. Are un gust foarte placut, eu, pentru ca alaptez, evit medicamentele alopate, si l-am folosit de mai multe ori toamna asta, pentru ca virozele s-au tinut lant la noi acasa. Merge si pentru afte si candidoza bucala, ba eu l-as incerca si pe rani minore. Atentie, nu se administreaza copiilor sub un an!

Eu sunt multumita de ele si cred ca le vom exploata foarte mult iarna asta.

4 Comments

  1. oana

    Sprayul Gatulet fericit face minuni!

    PS Am descoperit recent blogurile tale si sunt fascinata de ele. Ma abonez si astept cu nerabdare articolele urmatoare. 🙂

    • Multumesc din suflet, Oana, si pentru feed back si pentru aprecieri.

  2. Aburii naturii am avut-o si noi dar mi s-a parut cumplit de gretoasa si inecacioasa. Nu pot sa neg, insa, ca a fost utila. Nu miraculoasa, dar utila. Pentru mine. Ca Eliza n-a putut s-o suporte mai deloc.

    • Mie mi s-a parut mai ok decat alea cu antibiotic sau dexa, dar e drept ca noi nu facem aerosolii cu masca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s