Cadouri pentru adolescenti: The Usborne History of Britain- Kings and Queens

Abia am asteptat sa vina noiembrie sa dau startul recomandarilor de cadouri!

Lista mea e luuunga: in fiecare an se tot adauga la ea noi prieteni, asa ca anul acesta ma astept sa depaseasca suta de persoane. De aceea, daca va regasiti darurile printre recomandarile mele, sa stiti ca ele au fost premeditate cu grija si alese din timp, si sper ca nu va voi strica astfel surpriza.

Incep, totusi, cu o recomandare de carte care a fost deja daruita. Astazi un drag prieten de-a Baietelului de argint, care ne-a uimit cu pasiunea lui pentru istorie, isi serbeaza intrarea in adolescenta.

Pentru el am cumparat din rafturile Micului Cititor o carte absolut superba, care sper ca ii va inteti nu numai dragostea de istorie, dar si pe cea de engleza.

vlad1

The Usborne History of Britain: Kings and Queens este o carte foarte frumoasa si complexa.

vlad3

Cu copertile cartonate si paginile lucioase, cu ilustratii deosebite si text lung si informativ, cartea ne trece prin toate dinastiile Imperiului Britanic, de la inceputul monarhiei si pana in zilele noastre.

vlad2

E groasa, are un aer patinat, de ceaslov, arata superb si e educativa. Mie, ca mama si profa, mi se pare un cadou excelent de daruit unui copil interesat de subiect.

Stiu ca adolescentii din zilele noastre viseaza la jocuri pe computer si cele mai noi gageturi, dar eu sper ca V. isi va aminti cu drag de darul micului sau prieten de peste drum, care il mai necajeste uneori, dar care ii apreciaza punctele tari: amabilitatea, inteligenta, disponibilitatea de a ajuta si o tandrete a sufletului pe care nu o intalnesti la multi baieti si, desigur, pasiunea pentru istorie.

Editura Usborne are foarte multe carti de istorie adaptate tuturor varstelor (de la carti cu clapete de genul Look inside,la flashcards si seturi in casete)  nu numai despre istoria insulei Britanice, ci si despre diferite perioade ale istoriei universale.

La multi ani frumosi si fericiti, V., ne esti tare drag!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s