Carti Usborne pentru varste de la 7 la 17 ani

Pentru mine e o provocare sa gasesc cadouri placute, dar si educative, pentru copii mai mari.  Le fac cu tot dragul, dar vreau sa nu fie pur si simplu o distractie, ci  sa ramana copilul cu ceva de pe urma darului, pentru ca asa sunt eu, a teacher at heart.

Copiii mei au doua verisoare pentru care aleg de cele mai multe ori carti in engleza. Ele se descurca excelent la scoala, sunt primele nu numai in clasele lor, dar chiar intre fruntasii scolii, si sunt foarte bune la engleza.

Vor primi de Craciun de la noi doua carti din categoria Sticker Book, fiindca au inca varsta la care  se pot bucura de ele. Abtibildurile le vor ajuta sa se concentreze asupra detaliilor, sa le retina mai bine. Fiind vorba de carti cu abtibilduri, te gandesti ca sunt potrivite pentru varste mai mici. Dar nivelul limbii engleze si informatiile din carte ar ajuta pana si pe un licean, de aceea le-am incadrat eu pana la 17 ani.

queens1

World of Shakespeare contine informatii nu doar despre viata si opera autorului, ci si despre intregul context istoric in care a trait si a scris el, despre teatrul englezesc, despre genuri literare. Informatiile sunt prezentate in bucati de text scurt, la care copii pot sa se intoarca fara a citi toata cartea, cand au nevoie de una anume. Sunt foarte bine structurate si tin locul unui adevarat curs.

queens2

La fel pot spune despre Kings and Queens. Ce n-as fi dat sa invat eu istorie la scoala in felul acesta! Mi se pare fantastic modul de prezentare al datelor isorice, combinate cu arta si ilustratii haioase. Cartea trece in revista regii si reginele de la primele dinastii si pana in zilele noastre. Sper din tot sufletul sa fie apreciate si exploatate la maximum!

queens3

Din aceeasi categorie, i-am cumparat lui S. inca de anul trecut o carte foarte frumoasa care sa intregeasca colectia noastra de Craciun (deja citim de cinci ani aceleasi carticele, si nu mai sunt deloc o surpriza, chiar daca sunt frumos impachetate).

nativity3

Nativity Sticker Book este o carte realizata in colaborare cu Galeria Nationala din Londra si prezinta nasterea Mantuitorului prin prisma mai multor opera de arta.

nativity2

E o carte de descoperit in fiecare an, putem sa ne delectam cu povestea si tablourile, apoi putem sapa mai mult dupa informatii despre pictori, stiluri ale diferitelor perioade. Mi s-a parut foarte versatila si am dorit sa o avem neaparat in biblioteca noastra de Craciun.

nativity1

Cartile au ajuns la noi prin marea amabilitate a Ancai de la In minunata lume a cartilor, careia ii multumim din tot sufletul!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s