Cadouri de la Gama pentru proaspetele si viitoarele mamici

Cu o incredibila bucurie scriu acest articol, nu doar pentru ca am in minte cateva prietene apropiate si rude care asteapta bebelusi, ci pentru ca exact asa ceva mi-as fi dorit eu sa primesc cand eram insarcinata cu S. Sau cu Cati. Sau cu bebelusul de bucurie! De fapt, sunt foarte incantata ca aceste carti exista in biblioteca mea chiar  in momentul de fata.

60 de activitati Montessori pentru bebelusul meu bate orice hainuta si orice jucarie! O introduce pe proaspata mamica, si implicit pe puiul ei, in lumea Montessori, oferindu-i acces copilului la aceasta educatie de calitate  fara cheltuielile enorme pe care le implica ea in institutiile speciale.

montebaby

Eu va marturisesc ca, la primul copil,  am citit si am adaptat multe lucruri de pe blogurile din strainatate, fara a intelege in toata complexitatea ei filosofia Montessori. Dar nu regret nicio activitate facuta cu S., toate i-au prins bine, toate i-au fost de folos. Daca imi pare rau de ceva, este ca nu am stiut mai multe in acel moment.

Pentru F. am un ghid mult mai bun.

Cartea scrisa de Marie-Helene Place iti explica de la inceput cine a fost Maria Montessori, ce principii a promovat ea, si cum sa le adaptezi la tine acasa.

Incepand cu pregatirea camerei bebelusului (si aici sunt explicate cele patru spatii esentiale: de dormit, de schimbat, de hranit, de facut activitati), trecand prin lista de jucarii sugerate de pedagogia Montessori (mult mai putine si mai bine gandite decat avalansa de pe piata), urmand apoi etapele esentiale de dezvoltare si exercitiile pentru motricitate grosiera si fina, cartea se termina cu lectiile de buna crestere. Politetea, autonomia, respectul pentru oameni si lucruri, sunt lectii care se vor a fi predate din primii ani de viata.

Noi ne apropiem vertiginous de noua luni, timp numai bun pentru introducerea cutiilor cu obiecte de explorat, obiecte casnice si jucarii, diverse forme si texture. Abia astept sa vad reactia lui F. El este un bebelus foarte receptiv si adora sa ii pui dinainte ceva nou. Cartea de fata ma ajuta sa aleg cele mai potrivite activitati, jocuri si jucarii pentru el.

montebaby2

Este si varsta cartilor, al primelor potriviri de imagini, al cantecelor, al miscarilor de hranire independenta. Toate acestea sunt detaliate in capitolele cartii, iar fotografiile sunt atat de clare incat fac reintoarcerea la carte (atunci cand cautati activitati pentru o anume varsta) foarte usoara.

Eu o recomand din inima, numai buna de pus sub brad pentru mamici si pitici.

1 Comment

  Trackbacks

  1. Treasure box | Caiet pentru şcoala de...acasă

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s