Albumul catelusului meu

V-o mai amintiti pe simpatica Allegria, catelusa Labrador Retreiver, care ne-a fermecat in noiembrie, anul trecut?

allegria

A trecut mai bine de jumatate de an si pot sa trag cateva concluzii despre cum ma simt ca stapana de caine.

Ei bine, Allegria ne-a intrecut toate asteptarile: este frumoasa, extraordinar de inteligenta  (potty training-ul a durat doar o saptamana, iar daca a avut accidente s-a intamplat sa pentru ca nu am scos-o noi la timp), prietenoasa cu toata lumea, jucausa si blanda (pe cat poate fi un pui care roade tot). Face si pozne, e drept, si nu o putem inca lasa singura prin curte (suntem in tratative pentru construirea unui padoc).

Acestea fiind spuse, nu pot sa nu adaug la sentimentele mele un pic de tristete, pentru ca nu avem timp sa ne ocupam de ea asa cum merita. Sper ca dresajul de vara aceasta sa resolve o parte dintre probleme.

In ceea ce priveste modul in care se relationeaza copii, si mai cu seama Baietelul de argint la ea, sunt cateva lucruri de precizat. S. este cel care ne-a batut la cap ca vrea caine, iar noi am socotit ca vor fi prieteni si se vor juca mult impreuna. Cu toate acestea, dupa ce poleiala noutatii a palit, cainele a devenit strict responsabilitatea noastra, a adultilor. Pe masura ce Allegria a crescut a devenit tot mai greu pentru S. sa se joace cu ea, fiindca l-a depasit deja ca greutate, iar cand sare pe el il poate zgaria.

S. o iubeste si o socoteste parte din familie, practic nu mai concepe familia noastra fara ea, insa mi-ar fi placut ca intre ei sa existe o legatura mai stransa (din nou, sper ca dresajul sa fie o solutie).

Daca am fi planuit cu mai multa atentie momentul cumpararii ei, poate ca am fi ales si niste unelte care sa il faca pe copil sa o cunoasca mai bine si sa o aprecieze mai mult.

O astfel de unealta este Albumul catelusului meu, aparut la editura TEORA.

albumulcatelusului1

Este un album asemanator celor dedicate bebelusilor, cu pagini cartonate si coperta moale si groasa, ce se leaga cu o panglica satinata.

Paginile au spatii ce pot fi completate impreuna cu copilul (si catelul 🙂 ), loc pentru poze si casete informative cu sfaturi despre ingrijirea patrupedului. Paginile marcheaza momentele cele mai importante din viata catelusului, cum ar fi nasterea, sosirea in familia de adoptie, prima vizita la veterinar sau prima vacanta.

albumulcatelusului2

Trecand prin acest album si completandu-l impreuna cu copilul, ii dam sansa acestuia sa cunoasca mai bine cainele, dar si ceea ce implica ingrijirea lui. Pentru noi ar fi fost o minunata posibilitate in noiembre sa il facem pe S. sa inteleaga cum e cu cateii, dar nici acum nu este prea tarziu sa il folosim, mai cu seama ca am adunat atatea amintiri frumoase alaturi de Allegria.

Mie mi se pare un cadou excelent pentru micii posesori (si iubitori) de caini, sau unul care sa fie adaugat pe lista cumparaturilor atunci cand adoptati un catel in familie.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s