Ce mai lucram la matematica…

Nu v-am povestit de mult ce mai face Baietelul de argint, dar asta nu inseamna ca stam degeaba.

S-au petrecut mai multe schimbari in familia noastra in ultima perioada, cea mai importanta dintre ele fiind mutarea lui S. la o scoala cu program normal de patru ore. Motivul principal al mutarii a fost programul lung de opt ore care i-a dat peste cap sistemul imunitar (si al nostru, celor din jurul lui, in special al Catiushei). S. este incantat de noua clasa, colega lui de banca fiind o veche si buna prietena de-a sa. Nivelul clasei este unul foarte bun, asa ca am luat hotararea sa lucram in plus acasa, exersand citirea, engleza si adunarea si scaderea.

Pentru aceasta am “sapat” in rezervele mele de caiete educative si am scos la iveala doua caiete de la editura TEORA, cu  ajutorul carora exersam adunarea si scaderea, in joaca.

Cele doua caiete fac parte din colectia Lipeste si invata, alaturi de altele doua, Inmultirea si Impartirea.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ele au patratele cu operatii matematice, in interiorul unei iulstratii vessel colorata. Copilul trebuie sa rezolve  operatia cu pricina, si sa caute abtibildul cu rezultatul potrivit. Totusi, sa nu credeti ca e chiar floare la ureche: abtibildul trebuie sa coincida nu doar prin rezultat, ci si sa se potriveasca ca o piesa de puzzle in peisajul ilustratiei. Este o treaba care exerseaza puterea de observatie si de concentrare.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Iata cum arata caietul nostru cu Adunarea (pe cel cu Scaderea a lucrat S. de curand si nu stiu exact unde l-a pus, asa ca nu l-am avut la indemana cand am facut fotografiile). Puteti vedea paginile in diferite stadii de lucru:

mateteora4

 

Pentru copiii care au trecut la tabla inmultirii sau a impartirii aceste caiete pot fi un mod mai distractiv de a exersa, mai ales daca cel mic nu e tocmai as la matematica si trebuie sa gasesti modalitati interesante de a-l atrage. Mi se par excelente caiete de vacanta pentru cei mici.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daca adunarile si scaderile sunt mai complicate (pana la 100, cu trecere peste ordin), iar noi ne folosim de baza 10, setul de manipulative, pentru a le vizualiza, Impartirea are operatii, cat se poate de simple, pana la 10.

mateteora5

Noua ne-a prins tare bine aceasta colectie, pentru ca am epuizat aproape toate jocurile cu carduri cu adunari si scaderi si aveam nevoie de ceva mai complicat, care sa il provoace pe Baietelul de argint sa gandeasca.

Preturile mi se par mai mult decat accesibile, mai ales ca sunt cu reducere, si se incadreaza intre 6.94 si 10.90 lei.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s