Ce mai invata Bebelusul de bucurie…

Bebelusul de bucurie face azi un an si trei luni…nici nu imi vine sa cred ca e asa de mare, desi isi da aere de baiat urias deja!

Invata sa tunda iarba alaturi de tati…

tundeiarba2

Dar daca va intereseaza chestiile educative pe care le facem, iata cateva idei (in afara de jucarii, carti, despre care v-am tot povestit).

F. e nevoit sa petreaca ceva timp in fata ecranului, in minutele in care ii dau de mancare lui Cati. Ea foloseste acest timp de masa si pentru doua exercitii de vedere (ochelarii care ii forteaza ochii sa focalizeze, si videouri educative). Am ales videouri care sa le foloseasca amandurora, si vad efectele! Nu doar ca F. intelege deja cuvinte in engleza, dar le si asociaza uneori cu semnele din Americal Sign Language.

Una dintre resursele folosite este Baby Signing Time a lui Rachel Coleman. Povestea ei de viata m-a cucerit, iar daca aveti timp sa urmariti acesti video cu siguranta nu va va parea rau, este foarte inspirational.

Si Cati si F. se uita cu placere la acest program, iar S. se uita de voie de nevoie, pentru a-si  imbogati engleza 🙂

M-am tot codit daca sa ma apuc de un program de citire cu F., insa impedimentele mele erau de ordin tehnic: batea lumina in ecranul laptopului si nu puteam folosi videourile de la Your Baby Can Read. Acum ca le-am gasit si pe youtube, am inceput si asta cu el (pe principiul ca, daca tot sta priponit in fata TV-ului alea 20 de minute, macar sa fie expus la ceva educativ).

Nu e nevoie sa intram in controverse despre expunerea la ecran a unui copil atat de mic. Daca as fi avut de ales, eu nu l-as fi tinut pe F. la TV inainte de 3 ani. Dar, pentru ca programul de terapie al Ecaterinei implica si videouri, pentru ca unde sunt eu e si el, asta e, we make the best of it. Si daca in loc de Elefantul Cici vede Your Baby Can Read, cu atat mai bine 🙂

Happy learning!

 

1 Comment

  1. violeta argatu

    minzunaaaaaaaaaaazt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s