Pentru vacanta: Activitati pentru prescolari (TEORA)

Daca aveti un pusti care va intra la grupa mare sau la clasa pregatitoare de la toamna, si vreti sa mai lucrati cu el in vacanta dar nu aveti timp de cautat pe net, printat, laminat, etc., va recomand o carte foarte frumoasa si practica de activitati grafice.

activ1

E in format A5, deci usor de pus in poseta/valiza si purtat acolo unde copilul are nevoie sa stea linistit (cum ar fi o sala de asteptare, un restaurant sau in vacanta la mare). Mie imi place tare mult asta, pentru ca noi am mai avut carti de activitati, dar erau mari si voluminoase asa ca nu le puteam cara cu noi peste tot. Aceasta are dimensiunea unui caiet, insa e ceva mai groasa.

Iata ce cuprinde  Activitati pentru prescolari : exercitii care stimuleaza simtul observatiei, exercitii premergatoare scrisului, care consolideaza invatarea literelor, a cifrelor, a formelor si a culorilor).

activ2

Mie imi pare rau ca nu l-am pus pe S. mai mult la treaba in privinta semnelor grafice inainte de clasa 0, pentru ca el e cam lent, iar daca se grabeste are tendinta sa greseasca. Putin exercitiu in plus cred ca l-ar fi ajutat acum si l-ar fi scutit de frustrarea de a ramane in urma colegilor obisnuiti cu alt ritm.

activ3

Excelenta mi se pare pentru copiii care se familiarizeaza cu primele notiuni de citire. Cerintele sunt scrise cu litere destul de mari, iar daca prescolarul vostru stie deja sa citeasca, sigur se va descurca singur cu exercitiile:

activ4

Partea cu forme si culori se preteaza chiar si copiilor ai mici, daca aveti doi copii de varste diferite care se bat pe carte.

activ5

Pretul (14,64 lei) este foarte accesibil, si nu cred ca daca as printa/lamina 100 de foi color cu activitati as iesi mai ieftin.

E colorata, distractiva si complexa, iar mie imi place foarte mult…sper ca si baietelului care va lucra pe ea  🙂

 

 

2 Comments

  1. Violeta.argatu

    Am luat si eu pt Ana tot de la Teora ” Cartea completa cu ativitati pentru gradinita”.
    N-am retinut cum se numea asta, eram aproape sigura ca ceea ce am comandat eu ieri e ceea ce recomandai tu, dar nu e asa :)). E nitel mai scumpa acum am vazut, dar pare mai stufoasa si complexa – e pt copiii intre 4-6 ani. Am rasfoit-o pagina cu pagina mai devreme si am cam stabilit cate ex sa lucram, unele-s greute pt Ana, dar asa cum zic ei pe coperta, luata progresiv, pana o terminam o sa le rezolve :).
    De maine incepem sa lucram, vedem ce iese 🙂

    • Cred ca o avem si noi, o carte mare, groasa…S. a lucrat jumatate din ea, restul ii ramane lui F. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s