Primul proiect artistic al Bebelusului de bucurie

Va vine sa credeti ca inca nu am apucat pana acum sa fac cu Bebe 3 niciun proiect artistic? Ei bine, cu S. a trecut si mai multa vreme pana mi-am dat seama de beneficiile dactilopicturei, iar la Cati am inceput foarte devreme proiectele de genul acesta (din cu totul alte motive).

In cazul bebeluslui F. am avut nevoie de o provocare speciala, care a venit printr-o carte foarte draguta de la editura Teora- Degetele talentate.

amprente5.jpg

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1399&category=

Este drept, cartea se adreseaza copiilor intre 2-4 ani (ba chiar si mai mult, as indrazni eu sa sugerez, stiind placerea cu care ar face si acum S. pictura cu amprente).

Pentru picii mai mici de doi ani e o provocare sa ii murdariti pe maini, dar sesiuni scurte de faurit amintiri sunt tolerabile. Eu am profitat de ocazie ca sa imortalizez mica amprenta si in albumul sau de bebelus (mutumim inca o data pentru el, Lumi!!).

amprente1

Cartea este un ghid de dactilopictura pentru parinti si educatori, imbinand teoria (beneficiile pictatului cu manutele, care merg de la exersarea motricitatii fine pana la libertatea de expresie si bucuria oferita de experienta senzoriala complexa a culorii, repede despre culori si combinarea acestora) si pana la sfaturi practice, despre cum sa amenajezi coltul de pictat sau sa alegi cele mai potrivite culori non toxice, despre cum sa ii protejezi hainutele sau ce alte materiale ar mari distractia (sabloane, trafaleti, bureti, un sevalet).

amprente2

Apoi cartea ofera sugestii de teme de pictat, atat cu degetele, cat si cu amprenta palmei. Flori, fructe, animale, brazi, pasari si alte tablouri delicioase care ii vor incanta pe cei mici, dar si pe bunici, principalii destinatari ai operelor de fata.

amprente4

Iata primul proiect artistic al Bebelusului de bucurie, inspirat de buchetele colorate din carte. Trei flori dulci numai bune de expus pe frigider!

amprente3

Nu-i asa ca sunt adorabile? Ma fac sa zambesc instantaneu!

 

8 Comments

 1. Violeta.argatu

  Suuuunt supeeer!

 2. Ce frumos! Avem si noi un jurnal pe care trebuie să-l completăm. Ce culori ai folosit?

  • Nimic non toxic, culorile lui S de la scoala 🙂 nu am avut timp sa iau ceva special pentru el, dar am pus pe lista 🙂 S. a avut culori non toxice si un arsenal in toata regula, de la sortulet de protectie la trafalet si alte minuni din astea. Astept sa creasca un pic si F. pt chestii care sa dureze mai mult.

   • Mulțumesc frumos! 😃 Abia aștept să cumpăr si eu materiale de genul acestora!

  • Rosu si galben, albastru era pe terminate 🙂 SA il completezi repede, altfel uiti repede momentele importante.

   • Nu știu când voi reuși să-l completez, dar mi-am notat câte ceva pe un caiet, să nu uit! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s