Teo, Cleo si …Neo, noii prieteni de la editura Gama

De curand a poposit la noi acasa familia Pitulescu, pe care i-am pitit si eu cat am putut de repede, sa nu cumva sa dea peste ei Baietelul de argint, pentru ca vreau sa il surprind in cateva ocazii speciale.

Membrii familiei Pitulescu  (mama, tatal, copiii Teo si Cleo si catelul Neo) sunt maestrii, asa cum le spune si numele, la joaca de-a v-ati ascunselea. Cele trei carti care ii au drept protagonisti sunt carti de cautare, cu marunte ilustratii  detaliate, menite sa imbunatateasca spiritul de observatie si puterea de concentrare a copiilor, dar si sa le imbogateasca cunostintele despre lumea inconjuratoare, de geografie, si vocabularul in limba materna sau engleza.

Cei care ne urmariti de mai multa vreme stiti ca Baietelul de argint se da in vant dupa asemenea carti (cred ca cele mai “citite” volume de la noi de acasa sunt cartile de cautare). Asadar, mi s-a parut potrivit sa le pun deoparte si sa i le dau de Mos Nicolae sau de Craciun.

Totusi, m-am razgandit.

De ce?

Pentru ca o singura carte este foarte consistenta si ii va fi suficienta sa il capteze pentru mai multa vreme de acum incolo. Vom putea purta discutii lungi pe marginea fiecareia dintre ele, pe rand.

Deci, le va primi una cate una, ca premiu pentru ca isi termina toate temele de vacanta propuse in vara aceasta (a muncit frumos si mai are putin de terminat), una pentru inceputul de scoala si ultima probabil de la vreun Mos.

Vi le prezint in ordinea varstei sugerata de carte.

Teo si Cleo in week-end

teocleo1

http://www.edituragama.ro/carti-cu-activitati/teo-si-cleo/teo-si-cleo-in-weekend.html

Este recomandata de la doi ani si jumatate in sus. Vi se va parea poate o varsta mica, dar daca aveti copii cum a fost S. cand era toddler va garantez ca e cat se poate de potrivita.

teocleo4

Il trece pe copil printr-o sumedenie de teme, pe care le gasiti altfel doar in carti separate: de la locatii din oras (strada, muzeu, centru sportiv, supermarket si mall, spital, centru de echitatie si zone de drumetii), precum si momente speciale in timp, cum sunt, de pilda, sarbatorile sau evenimente ale orasului.

Teo si Cleo invata limba engleza

teocleo3

http://www.edituragama.ro/carti-cu-activitati/teo-si-cleo/teo-si-cleo-invata-limba-engleza.html

Este o carte recomandata de la 3 ani in sus, insa eu voi incerca sa o introduc Baietelului de bucurie inainte. Nu e doar o carte din care sa inveti cuvinte in limba engleza, ci o calatorie intreaga prin toate zonele lumii unde se vorbeste engleza ca limba oficiala, pornind din UK si pana in Africa, Australia, America de Nord sau Asia. Este, practic, si o lectie de geografie a lumii, foarte frumos structurata.

teocleo5

Ador cartea asta, e favorita mea, si abia astept sa o parcurg cu S. Chiar eram in cautarea unor materiale simple si usor de urmarit, pe teme interesante, care sa ii creasca vocabularul.

Teo si Cleo- calatorie prin Europa

teocleo2

http://www.edituragama.ro/carti-cu-activitati/teo-si-cleo/teo-si-cleo-calatorie-prin-europa.html

E dedicata copiilor de la 4 ani in sus.

Familia Pitulescu strabate 16 dintre cele 28 de tari care alcatuiesc Uniunea Europeana. Copiii pot invata despre capitala, stagul, moneda, fauna si specificul cultural al fiecreia dintre cele 16 tari. Imi place atentia la detalii (firmele, inscriptiile, toate sunt in limba si cu alfabetul specific tarii respective).

teocleo6

E un prilej minunat sa reluam lectiile de geografie pe care le-am facut anii trecuti si sa adaugam si alte tari celor studiate de noi pana acum.

Sunt foarte entuziasmata, abia astept sa trecem prin ele, pur si simplu abia astept eu sa le studiez, nu doar sa le fac cu Baietelul de argint. Cred ca pentru mine vor fi foarte relaxante, cel putin asa a fost de fiecare data cand mi-a trecut prin mana o carte de cautare. Si fiindca nu te plictisesti niciodata cu asa carte, si au un format subtire, usor de strecurat in bagaj, le recomand ca unica carte de luat in vacanta (noua tare bine ne-ar fi prins una la mare!).

Multumim, Gama, pentru acest dar  care ni se potriveste de minune!

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s