Cartile pregatite pentru Craciun si lectiile noastre biblice
De mai multa vreme vreau sa va povestesc despre lectioarele noastre biblice de fiecare dumnica, pe care le facem pentru a compensa faptul ca S. nu ajunge in fiecare saptamana la biserica.
Avem un plan pentru a remedia acest lucru, insa deocamdata am facut cateva lectii dragute, care sper sa va inspire si pe voi.
S. are aproape 8 ani (7 ani si 9 luni) si cunoaste destul de bine Scriptura, in parte datorita teatrului radiofonic Aventuri in lumea Bibliei, de care nu s-a saturat dupa patru ani de ascultare , si in parte datorita Bibliilor pentru copii pe care le-am citit de-a lungul timpului (mai putin, totusi, decat as fi vrut).
A venit vremea ca toate aceste cunostinte sa fie sistematizate cumva in mintea lui, din punct de vedere cronologic si al sistemului de carti biblice.
Mi-am adunat toate materialele pe care le aveam pentru a preda lectii din si despre Scriptura si am purces la drum.
Pana acum am folosit, in mare, urmatoarele:
- harti ale zonei geografice specificate intr-o anume carte a Bibliei, corespunzatoare acelei perioade istorice
- un album cu ilustratii ale diferitelor istorisiri din Biblie, ordonate cronologic, fiecare cu referinta respectiva, cu ajutorul carora am recapitulat evenimentele cronologice.
- un set de 66 de carduri, avand un verset din fiecare carte a Bibliei, precum si autorul mentionat. (L-am cumparat din libraria Sola Scriptura si am dat 10 lei pe el).
- Biblii pentru copii, Biblia, carti despre civilizatiile antice, atlase geografice.
Stam maxim patruzeci de minute pe o astfel de lectie, dar este foarte instructiva atat pentru S., cat si pentru mine.
Am capatat o privire de ansamblu asupra cartilor Bibliei, am stabilit in ce context istoric si geografic a avut loc fiecare, cine le-a scris, care sunt personajele ce apar in ele. Am aruncat o privire mai detaliata asupra Genezei, apoi a Exodului, Numerilor, Deuteronomului si Leviticului, incheind cu Iosua. Urmeaza sa trecem in revista Judecatorii, Imparatii si Profetii (abia astept volumul 5 din Aventuri in lumea Bibliei, care va acoperi aceste personaje). Incercam sa invatatm versete pe de rost.
Cat despre cartile pe care le-am pregatit pentru luna decembrie (carti care ne fac sa meditam la semnificatia Craciunului, invelite ca niste cadouri, pe care sa le citim impreuna in cadrul activitatilor de Advent), anul acesta vor fi mult mai putine: doar trei la numar.
Sunt insa carti mai mari, cu text mai mult.
Una dintre ele este in limba romana si a fost deja parcursa pe jumatate. Intamplari din vremea lui Iesua, scrisa de Sally Pierson Dillon si aparuta la editura Viata si Sanatate, prezinta povestea lui Iesua privita prin ochii unor copii obisnuiti. Are 221 de pagini si cu siguranta ne va lua ceva timp sa o terminam (pana acum i-a citit bunica din ea).
O alta este o colectie de povestiri de Max Lucado, Children’s Treasury care ne-a mai trecut odata prin maini, imprumutata de la o draga prietena. Sunt nespus de fericita ca am reusit sa achizitionez un exemplar! S. era prea mic pentru povestiri anul acela, insa acum sunt perfecte. In plus, amandurora ne place cum scrie Max Lucado. Am scris o recenzie detaliata a ei aici.
A treia carte este un dar minunat, pentru care le multumim din suflet Cameliei si M-ei. Ea a fost cea care ne-a facut pofta de cartile Patriciei Polacco, si a invitat-o in casa noastra prin cartea Christmas Tapestry. Camelia a recomandat-o cu caldura, alaturi de alte carti minunate de Craciun, in acest articol- http://www.micatelierdecreatie.ro/2013/11/recomandari-carti-de-iarna-craciun-si.html
Voi ati pregatit deja activitatile lunii Decembrie? In afara de carti, ce le propuneti baietilor mai mari de 7 ani?
- Posted in: 7-8 ani ♦ Carti favorite pentru ochi micuti ♦ Scoala de duminica ♦ Uncategorized
- Tagged: Craciun, Intamplari din vremea lui Iesua, Max Lucado, Patricia Polacco
Recent Comments