Noile aparitii ale editurii Cartemma

Unul dintre cele mai frumoase daruri primite de Baietelul de bucurie de ziua lui a venit tocmai din nordul tarii, de la Baia-Mare. E un loc tare drag inimii noastre datorita oamenilor frumosi care il locuiesc.

Ei bine, nu e doar un loc al oamenilor frumosi, ci si a cartilor frumoase!

Doua dintre ele, proaspete atat prin noutatea lor cat si prin povestile lor pline de gingasie sunt Iarta-ma! si Pe malul raului: o prietenie aparte.

cartemma1

Cartonate, cu ilustratii vii si expresive, cu povesti simpatice din care copiii au ceva de invatat, si impecabil traduse de Camelia Vida-Ratiu, pe noi ne-au cucerit!

Favorita mea este cartea lui Jane Chapman, Pe malul raului: o prietenie aparte.

Este povestea unui soricel care alege un loc superb langa lac pentru a-si astepta prietenii speciali. Pe rand, lui i se alatura in asteptare un iepuras, o broasca si o testoasa, toti nerabdatori sa ii vada pe “prietenii speciali”, doar ca sa afle in cele din urma ca tocmai ei sunt aceia! Mi-a placut gluma-surpriza de la sfarsit, dar si smerenia animalutelor, care nu au crezut de cuviinta sa se socoteasca pe sine speciale.

cartemma3

Foarte mult mi-au placut detaliile acestei carti, cum sunt hartia lucioasa de foarte buna calitate si delicata ilustratie de pe coperta interioara.

Iarta-ma! e povestea unei prietenii IepUrseasca care se strica datorita unor puncte de vedere diferite. Este, de asemenea, povestea unei impacari cu final fericit.

cartemma2

Imi plac mult fontul mare si paginile aerisite, care le fac carti ideale pentru cititorii incepatori, iar Baietelul de argint abia asteapta sa le puna pe lista Provocarii de a citi 52 de carti.

Felicitari din toata inima, Cartemma, pentru aceste doua bijuterii de carti!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s