The Usborne Reading Collection for Confident Readers

library3

Asa cum copiii cizmarului risca sa ramana desculti sau ai croitorului cu hainele rupte, tot asa Baietelul de argint risca sa ramana neinvatat engleza, si nu pentru ca nu m-as fi straduit eu, sau pentru ca nu aveam suficiente material interesante, ci pur si simplu refuza sa invete de la mine.

Nu voia sa se joace in engleza, sa vorbeasca cu mine in engleza, sa desenam sau sa folosim arts and crafts pe post de pretexte pentru a invata aceasta limba.

Singurul lucru pe care nu l-a refuzat niciodata au fost cartile: cu acestea a fost obisnuit de mic, si i se parea normal sa citim intai in engleza, apoi sa traducem, pentru ca prima lui biblioteca (mostenita de la prieteni dragi si adunata in zilele mele de predate)  a fost in limba lui Shakespeare.

Din fericire pentru el si pentru mine (care nu mai aveam timp sa imi adun si sa imi organizez toate cartile si carticelele in ordinea accesibilitatii lor), am descoperit Usborne, care a facut deja aceasta munca de organizare pentru mine.

library2

Eu am inceput sa vad progrese la S. pe partea de engleza dupa ce am parcurs sistematic cele mai simple nivele de citire, incepand cu Phonics Books, Farmyard Tales Collection, My Little Book of First Experiences,  trecand apoi  la My First Reading Library.

La inceput, eu citeam si el repeta cuvant cu cuvant, apoi citeam cuplete, apoi scurte propozitii. De tradus, il lasam sa traduca cuvintele cunoscute de el. Am parcurs astfel zeci, poate sute de carti.

Astazi S. imi citeste el mie. Tot ce am facut in maniera amintita mai sus, am reluat cu el cand a fost capabil sa citeasca si sa traduca singur. Acum recitim My Little Book of First Experiences, pe care am cumparat-o de la Adina, Micul Cititor (http://www.miculcititor.ro/).  Da, primesc multe carti pentru a le recenza, si in afara de asta am imprumutat multe altele de la prietene, insa in continuare cumpar carti Usborne atat pentru Baietelul de argint, cat si pentru Baietelul de bucurie, fiindca le gasesc extreme de utile.

Sunt multumita: in ultima vreme baiatul meu a facut un click si tot input-ul pe care i l-am dat de cand era mic a inceput sa rodeasca. Citeste si traduce la nivelul de incepator (insa cititor  incepator nativ), iar capacitatea de a invata limbi straine nu e atuul lui inascut, ci a avut nevoie de foarte mult exercitiu pentu a ajunge aici. Stiu ca sunt copii fluenti la varsta lui, insa noi am muncit mult sa ajugem aici, asa ca nu pot decat sa ii apreciez eforturile.

V-am povestit toate acestea inainte de a va prezenta colectia The Usborne Reading Collection for confident readers pentru ca multa lume ma intreaba cum procedez eu cu S. la engleza. Ideal ar fi sa facem tot felul de lectioare interactive, insa practic ne limitam la citit si tradus.

library1

Colectia de fata vine sa completeze in mod firesc primele trei seturi de citire

Setul verde- My First Reading Library

Setul rosu- My Reading Library

Setul galben- The Usborne Reading Collection

The Usborne Reading Collection for confident readers cuprinde 40 de carti cu textul scris in font mare si frumos ilustrate. Temele si stilurile sunt foarte variate, de la adaptari ale unor piese literare celebre, la biografii, de la  carti cu tematica istorica la cele cu tematica  stiintifica.

Primele 25 de carti sunt luate din Usborne Young Reading Series Two:

library4

Twelfth Night

East of the Sun, West of the Moon

Aesop’s Fables

The Canterville’s Ghost

The Firebird

Robin Hood

The Phantom of the Opera

Robinson Crusoe

Gulliver’s Travels

A Little Princess

The Prince and the Pauper

The Midnight Ghosts

The Magical Book

The Incredible Present

The Amazing Adventures of Ulysses

Hercules the World’s Strongest Man

The Shocking Story of Electricity

Jason and the Golden Fleece

The Story of Flying

The Fairground Ghost

Mystery Mansion

The Story of the Olympics

Treasure Island

The Story of Cars

Urmatoarele 15 sunt carti cu text un pic mai amplu, capitole mai lungi, dar cu ilustratii la fel de frumoase:

library5

William Shakespeare

The Odyssey

Frankenstein

Anne Frank

Oliver Twist

The Three Musketeers

Pompeii

Little Women

Stories of Vampires

The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde

White Fang

Jane Eyre

Pride and Prejudice

Othello

The Count of Monte Cristo

Parcurgand lista, mi-am imaginat in ce unit studies frumoase le-am putea integra…daca as avea timpul de care avem nevoie. Sunt atatea carti care ne asteapta pe rafturi si asa de putin timp sa le parcurgem! Abia astept vacanta de vara, voi nu?

Mai multe detalii despre pret si poze gasiti aici- https://www.facebook.com/pg/MiculCititor/photos/?tab=album&album_id=764798073661421

Multumim, Micul Cititor, ca ai adaugat acest set frumos pe rafturile bibliotecii noastre!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s