Carti din praf de stele de la Cartemma

A devenit deja traditie in familia noastra ca, de Sarbatori, Cartemma sa isi presare farmecul cu carti deosebit de frumoase pe sub brad sau in ghetute.

Anul acesta este din nou magic, cu ajutorul a noua noi bijuterii: Lunita, adevarata poveste a Zanei Maseluta si Omul Facut din Stele.

cartemma5

Cu coperta de miere si ilustratiile delicate ale Valeriei Decampo, scrisa de Robin Cruise  si tradusa de Laura Frunza, Lunita, adevarata poveste a Zanei Maseluta  poate deveni o introducere minunata introducere in perioada schimbarilor, care incep cu inlocuirea dintilor de lapte. De altfel, povestea este delicious de simpla, asa ca va fi gustata de la varste mai mici, chiar de la 2-3 ani in sus.

cartemma1

Lunita, o zanuta fara talente special, isi descopera darul atunci cand ajuta un baietel pe nume Luca sa prinda curaj sa isi scoata primul dinte care i se clatina. Pentru ca oamenii nu au voie sa le spuna zanelor pe nume, Luca i-a daruit Lunitei un nou titlu- Zana Maseluta, si de aici au inceput schimburile intre dintisorii de lapte si banutul stralucitor.  

cartemma6

Totusi, sa nu cumva sa daruiti cartea mai departe cand copilul nu mai gusta astfel de basme dulci, fiindca este excelenta pentru cititorii incepatori, care au nevoie de carti cu fonturi mari si ilustratii bogate. Noi am folosit multe dintre cartile ce ii “ramasesera mici” lui S. atunci cand a inceput sa citeasca independent. Copertile cartonate si buna lor calitate va garanteaza ca se vor pastra frumos in timp.

Acelasi lucru e valabil pentru cea de-a doua carte, Omul Facut din Stele, scrisa de M.H. Clark, ilustrata de Lisa Evans si tradusa tot de Laura Frunza.

cartemma4

Un baietel este atras de lumina colorata in nuante de roz, albastru si auriu ce se lasa peste padure in momentul inserarii. Provocat de bunica sa, cauta sa afle misterul acestei lumini si reuseste, astfel, sa decopere din ce sunt de fapt facute stelele, iar in cele din urma, lumina oamenilor.

Ilustratiile minunate, difuz-pastelate, intretin misterul povestii si il amplifica. Trebuie sa recunosc ca aceasta carte e favorite mea, pentru mesajul ei frumos care transforma bunatatea si potentialul oamenilor in lumina de stea.

V-am dezvaluit, asadar, ce vor gasi in ghetute copiii nostri.

Eu vi le recomand din toata inima, daca doriti sa adaugati bibliotecii copiilor vostri doua picaturi de magie colorata, de mister deslusit si de ganduri blande si  pozitive.

Le puteti comanda de pe site-ul editurii Cartemma sau direct de pe pagina lor de Facebook.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s