About

Bine ati venit in casa-noastra-scoala, unde puteti sa gasiti o sursa de inspiratie pentru activitatile cu copiii, fie ca ei sunt bebelusi, toddlers sau prescolari, copii tipici sau cu nevoi speciale.

Acest blog este continuarea a doua alte bloguri (care exista si pe care le puteti oricand explora)- Caiet pentru casa mea (un blog de educatie timpurie, al carui spatiu s-a consumat in cei 3 ani de cand imi slujeste ca jurnal) si Fara sa stie, ingeri (menit a fi un grup de suport si resurse pentru parinti de copii cu trisomii rare).

Eu sunt Raluca: in primul rand, mama a doi copii frumosi si inteligenti- Baietelul de argint si Cati Capsunica. Baietelul de argint este un copil obisnuit, pasionat de corpul omenesc si de constructii, plin de energie si de sensibilitate. Cati e fetita noastra speciala, care s-a nascut cu un cromozom 13 in plus. Ea este o minune medicala- doar 5% dintre copii cu diagnosticul ei supravietuiesc peste varsta de un an. Cati este aici pentru a arata ca viata poate. Viata poate continua in ciuda oricarui prognostic sumbru, viata poate evolua in ciuda etichetelor lipite la nastere, viata poate fi traita cu bucurie in orice circumstanta.

cs2

In al doilea rand, sunt profesoara de engleza. Chiar daca nu am predat niciodata in sistemul public de invatamant, totusi mi-am practicat meseria de profesor in mediul privat cu pasiune si pentru un timp destul de indelungat, in asa fel incat sa pot spune ca am o oarecare experienta pedagogica in spate.

In al treilea rand, viata m-a invatat sa fiu terapeut. Fac terapie acasa cu fetita mea Cati, fac scoala acasa cu o domnisoara minunata care se intampla sa aiba si ea un cromozom in plus, de data asta pe cel 21. Mica mea experienta in acest domeniu ma califica totusi si emit macar o parere, sa dau macar un sfat, sa indrept un parinte care cauta o terapie potrivita pentru copilul lui macar in directiile explorate de mine pana acum.

Sper sa gasiti folositoare informatiile de pe blog si sa reveniti cu placere in micul nostru colt de lume virtuala.

 

Advertisements

2 Comments

  1. Zuzu

    Profesoara acasa din parti…esti o intretinuta care isi permite sa dea lectii la altii uneori despre lucruri de care nu are habar.

    • Posibil…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s