Puzzle Montessori- Harta lumii/ Continentele

Unul dintre cele mai frumoase cadouri primite de Baietelul de argint de ziua lui este acest puzzle realizati dupa ideile (dimensiunile si culorile) Montessori.

puzzlemont

Nu stiu cati baietei din Romania sau cate mame pasionate de early learning se pot lauda cu asa materiale frumoase pentru a-si construi lectiile. Noi ne simtim tare binecuvantati pentru ca le avem, si intentionam sa le exploatam la maximum.

Acestui puzzle insa, nu trebuie sa ii fac reclama. Imaginile vorbesc de la sine:

colajpuzzlemontessori

Este confectionat din spuma rigida de PVC extrudat cu grosimea de un cm. La atingere, placa alba are cam aceeasi textura ca a unul lemn bine slefuit, Piesele de puzzle sunt e tip incastru (butonii permit prinderea cu usurinta a pieselor) si sunt mai delicate, mai subtiri. Piesele respecta fidel conturul continentelor, insulele  adiacente. Dimensiunile puzzle-ului sunt de 60 cm x 35 cm. Diamentrul unui cerc este de 25 cm  Piesele sunt destul de mari si ele, se pot pune figurine pe ele, se pot folosi si ca un sablon de trasat un contur al continentelor, care apoi sa fie colorat in culorile stabilite pentru metoda Montessori. Dar daca vreti sa imprimati fise care sa se potriveasca cu acesti puzzle, o puteti face pur si simplu de pe acest site.

Noi am asociat puzzle-ul cu globul Montessori primit in dar de la Camelia (multumim inca o data!), dar si cu alte atlase si figurine de animale specifice fiecarui continent.

Nu l-am pastrat doar pentru noi, l-am folosit ca material didactic si cu copiii care au venit la atelierul de geografie de la Smart Play (puteti citi mai multe despre asta aici), iar cei mici au fost de-a dreptul fascinati! Atat de mult i-a entuziasmat ideea acestei “jucarii-unelte” de invatat geografie, culorile intense, piesele mobile! Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant,  pozele spun mai mult decat 1000 de cuvinte:

geogeafiepuzzle

Mai multe detalii, pretul si adresa de contact a Mihaelei  le gasiti pe blogul  Creative Boutique. Acolo gasiti si  alte produse de inspiratie Montessori, dar nu numai.

Multumim, Mihaela, pentru ca ne oferi accesul la materiale educative atat de frumoase!

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. Tatiana

    Raluca, avem si noi puzzlelul continentelor facut de tati 🙂 Multumim Cameliei de toate detaliile tecnice! Cat de placut e sa inveti pe asemenea materiale, iar cantecul continentelor e cireasa de pe tort.:) La noi acasa a devenit un hit! Imi plac produsele Mihaelei, preturile sunt mai mult decat avantajoase, iar calitatea este impecabila! Imi doresc si eu Metal Insets, le-am trecut deja pe wishlist!

  2. Tatiana, nu pot decat sa o recomand pe Mihaela din toata inima (si imi cer scuze ca raspund asa de tarziu). Multe dintre produsele ei le avem si noi si tare bine ne prind la lectii mai mici sau mai mari. Sunt spectaculoase si pentru copii si adulti, cat despre folositoare, nu mai spun! Mihaela are in plan sa adauge multe noutati, sa fiti pe faza!

  3. Victoria Orlescu

    Buna, din pacate nu pot accesa blogul http://onecreativeboutique.blogspot.com/, dar sunt interesata sa achizitionez acest puzzle. Ma puteti ajuta cu un contact a celor care realizeaza acest puzzle? Pare bine facut! Multumesc!

    • Ai încercat sa ii cauți pe Facebook? Cauta Mihaela Ploscaru pe Facebook.

Trackbacks

  1. Geografie in stil Montessori cu editura Gama | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a comment