Annabel Karmel- 3 ghiduri utile pentru diversificarea bebelusului

Povestea autoarei de carti de bucate pentru bebelusi si copii, Annabel Karmel,  este una impresionanta.

paralela4

Primul sau copil, Natasha, s-a stins la varsta de trei luni, in urma unei viroze rare.  Simtindu-se vulnerabila si nesigura cand al doilea sau copil, Nicholas, a venit pe lume, s-a straduit sa faca totul “ca la carte”, dar s-a trezit in fata celui mai mare mofturos de pe planeta. Asadar, ea s-a pus pe treaba si a inventat retete delicioase si combinatii apetisante, care sa lase gura apa oricarui bebelus. Cu toate acestea,  nici in visele sale cele mai indraznete, nu s-a gandit ca totul va culmina cu o carte de bucate pentru bebelusi, The Complete Baby and Toddler Meal Planner, care avea sa devina un best seller international.

Astazi are propria sa linie de mancaruri pentru bebelusi, a primit distinctia de Membra a Ordinului Imperiului Britanic din partea Reginei Elisabeta a II-a, pentru impresionanta sa activitate in slujba nutritiei si alimentatiei copiilor, este autoarea a 41 de carti de bucate pentru copii si  a ajutat parinti din intreaga lume sa navigheze prin turbulentele diversificarii, pe care le cunoastem toate mamicile atat de bine…

Mai multe despre povestea sa, precum si sfaturi, retete, videouri si informatii despre produsele sale, gasiti si pe site-ul Annabel Karmel.

Eu vreau sa  va prezint trei carti recent aparute la editura Paralela 45, utile oricarei mamici de bebelus, mai ales daca opteaza pentru diversificarea clasica, insa bune si pentru cele care au aplecare  spre BLW.

paralela7

Ghidul complet pentru intarcatul copilului– poate ca va duce cu gandul la modalitati blande de intarcare, insa contine de fapt un program sigur pentru introducerea primelor alimente, incepand de la sase luni. Acolo unde traducatorul a ales cuvantul intarcare, puteti inlocui foarte bine cu diversificare, fiindca introducerea alimentelor solide nu presupune intreruperea alaptarii.  Cartea cuprinde o lista cu ustensilele necesare, alimente de evitat, planificari pe saptamani in primele momente ale diversificarii,  de la 6 la 9 luni si de la 9 la 12 luni, precum si o sumedenie de retete delicioase de piureuri de fructe si legume, simple sau combinate.

Eu sunt destul de patetica in bucatarie, si din acest motiv nu prea gasiti retete culinare pe blogul meu. Cu toate acestea, retetele Annabelei Karmel mi s-au parut foarte accesibile si usor de preparat, si le intrevad gustul bun, cartile sunt extrem de practice si usor de folosit, asa ca ma tenteaza sa incerc si eu cateva.

Abia astept sa incerc cateva retete din categoria 9-12 luni, cum ar fi chiftelutele de ton si porumb dulce, somonul crocant (pe care data trecuta l-am ars in slow cooker, daca va puteti inchipui ca exista si posibilitatea de a arde ceva in slow cooker!!!) si diverse feluri de mancare care a putea fi foarte bine adaptate si pentru noi, adultii casei, cum e pizza cu lipie.

Pretul recomandat de editura este de 30 de lei.

paralela8

Top 100 piureuri pentru bebelusi

Aceasta carte m-a interesat in mod special, pentru ca fetita noastra cu nevoi speciale mananca inca mancarea pasata.

Cartea incepe cu elemente generale despre  introducerea alimentelor solide in alimentatia bebelusilor (de la alimente de electie la cele de evitat si pana la tehnici de preparare si  congelare a piureuirlor), are un subcapitol dedicat alergiilor alimentare, iar apoi parcurge etapele diversificarii pe grupe de varsta, cu idei de piureuri si supe adecvate fiecarei etape.

Pe langa reteta in sine veti descoperi sfaturi utile despre proprietatile anumitor alimente, instrumente de gatit si tacamuri sau despre cum poti creste un copil care se va hrani independent de mic.

Pretul recomandat de editura este de 29 de lei.

paralala8

Marea carte de bucate pentru bebelusi si copii mancaciosi este de departe favorita mea, pentru ca insumeaza toate principiile detaliate pe larg in cartile prezentate anterior, si contine retete pentru varsta de 1-3 ani, cu sugestii de alternative sanatoase pentru mancarurile de tip fast food preferate de copii.

paralela9

Toate cele trei carti sunt vesele, colorate, foarte bine organizate, planificarile sunt usor de urmarit, retetele au alaturi (mare parte din ele) fotografii superbe care sugereaza modalitati de servire dar si desene haioase, fapt ce va poate inspira sa cautati reteta favorita alaturi de copil si sa gatiti impreuna.

Pretul recomandat de editura este de 35 de lei.

In 22 si 23 noiembrie autoarea va fi prezenta la Targul de Carte Gaudeamus din Bucuresti, cand va avea loc lansarea cartilor sale in Romania, si puteti participa la sesiunea de autografe.

 

Leave a comment