Treasure box

O activitate potrivita pentru noua luni, sugerata in cartea 60 de activitati Montessori pentru bebelusul meu  despre care va povesteam aici, este cutia cu comori.

Bebelusul nostru, chiar daca are o tona de jucarii ramase de la fratii mai mari, nu se joaca cu ele. Poate ca l-au interesat prima oara dar, vazandu-le zi de zi, rar le mai gratifica cu atentia lui.

box1

Intr-o zi era mai agitat si m-am gandit ca ar fi momentul oportun sa testam ideea Montessori.

Am luat o cutie metalica cu capac (pe care o folosim atat la prajituri, cat si la activitatile educative) si am pus in ea cateva ustensile din sertarul de bucatarie, cu care bebe nu avea cum sa se raneasca.

De la lupta cu capacul din primele minute (unde mi-am dat seama ca a inceput sa prinda in pensa din ce in ce mai bine) si pana la bucuria descoperirii comorilor, a fost o placere sa il privesc.

box2

Linguri de plastic si de metal groase, cupe de masurat, lingura de inghetata- au fost fascinante pentru bebe din primul moment.

Aprivit, a  gustat, a testat sunetul pe care l face fiecare obiect lovit de cutie sau lovite unele de altele. Nu cred ca l-am vazut atat de captivat de ceva pana acum, si s-a jucat peste 20 de minute.

Clar, e o activitate de repetat!

11 Comments

 1. Nistor Gabriela

  Bravo! Ce scump este!

 2. Au trecut deja 9 luni?Ce drăgălaș e! Cartea e și pe lista mea…Sper să o cumpăr curând!

  • Te incurajez, mai ales ca poti sa incepi cu un start Montessori!

   • Multumesc!

 3. Baietelul meu are 10 luni :). Chiar am sa incerc si eu acest truc. Sper sa ii starneasca interesul, pentru ca de jucariile conventionale se plictiseste foarte repede. Felicitari pentru being an amazing mom.

  • As amazing as you are ❤ Sper sa prinda, la noi nu a prins nimic mai bine ca asta pana acum 🙂

 4. Draga mea, mi ar placea foarte mult sa rasfoiesc informatiile despre activitatile cu bebelusii, pentru ca stiu ca ai dejacateva adunate.imi este insa foarte dificil sa rasfoiesc tot blogul. cred ca ar fi util daca le ai aduna intr o categorie separata sau chiar o pagina.
  spor la joaca si veselie!

  • Vavaly, poate nu se vad la tine pe telefon, dar exista si categorii de varste si pagina pentrul bebelusi pe blog. Iti recomand sa incerci si dupa categoria Metoda Doman. Spor!

   • aaa, ai dreptate. tot dupa laptop intrasem dar nu le vazusem categoorile. ma apuc de studiat 🙂

Trackbacks

 1. Trei jocuri de inspiraţie Montessori pentru bebeluşi - Totul Despre Mame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s