Cum a fost la atelierul cu Omida mancacioasa…

E o placere pentru mine sa imi amintesc experienta, datorita copiilor. Ei au fost merele si perele si capsunile si portocalele si tot farmecul zilei.

Am pornit cu plasele incarcate, carand dupa mine materiale, toata recuzita pentru un teatru de umbre si pentru crafts (iar asta includea si cutia luminoasa).

Cu cateva seri inainte am stat si am mesterit din carton, hartie de calc, bete de frigarui, polistiren invelit in hartie tot ce imi trebuia pentru a pune in scena un teatru de umbre pe care intaia oara l-am vazut pe blogul Valentinei. Iti multumesc, Vali, atelierele tale sunt minunate si sunt sursa mea de inspiratie!

fructeinlucru

La montarea lui m-a ajutat si Dani, iar S. a fost spectatorul primelor incercari de punere in scena. Stiam , inca de atunci, ca este prea bolnav sa participe la atelier, insa nu banuiam ca vom sfarsi in sala de operatie.

Mi-a luat cam 10 minute sa pregatesc totul, copiii erau tare curiosi. La un moment data ma gândeam…atata recuzita pentru o lectura de 5 minute! Dar s-a meritat- copiii au participat la poveste impreuna cu mine, am cantat un cantecel dedicat zilelor saptamanii (o improvizatie), am numarat fructele si mâncarea), it was fun!

omida1

Pentru ca omida ce mi-a servit mie la teatrul de umbre era confectionata dintr-un pipecleaner verde, mi-am spus ca ar fi usor sa o replicam si la timpul de arts and crafts (prima oara am vazut ideea pe blogul Ursuletilor nazdravani). Insa nu le-am dat pur si simplu sarmele plusate. Le-am dat mai intai o frunza, pe care au pus sarmele facute rotocol (Un ousor statea pe o frunza, la lumina lunii…). Apoi le-am rasucit in doua si am lipit (sau macar am incercat) ochisori mobili. In vremea aceasta, am recapitulat povestea si ciclul vietii la fluture.

omida3

Imi e drag sa revad pozele, sa ii vad pe copii aplecati asupra cartii, Eric Carle e genial in simplitatea lui- cartile sale sunt magneti pentru cei mici.

Apoi copiii au primit hartie glasata din care au facut evantaie, legandu-le la mijoc chiar cu omida, devenita acum un minunat fluture. Cine a avut chef, s-a jucat cu puzzle-ul creat de Mihaela (partile corpului unui fluture).

omida4

Nici nu am terminat bine craftul, ca au inceput sa strige copiii (mai ales Matei) “Mi-e foame, mi-e foame!” Pesemne, omiduta mancacioasa i-a molipsit pe toti cu pofta ei de mancare. Atunci copiii au primit farfurii, feliute de kiwi si de capsuni, si si-au alcatuit o minunata omida, pe care mai apoi au savurat-o.

omida5

Un ceas si mai bine, atat a tinut atelierul, mai mult decat suficient pentru copiii intre 2-7 ani, iar spatiul in care am tinut activitatile e cat se poate de potrivit pentru asa ceva.

Le multumesc copiilor si adultilor de la Smart Play care au facut ca acest atelier sa fie atat de placut!

 

 

11 Comments

  1. Raluca, felicitari pentru acest atelier minunat! Mi-as dori si eu pentru L. ceva asemanator! Cand vei organiza si la Satu Mare? Pupici!!!

    • Ehhh, Adriana, eu ma gândesc ca nu stiu când va fi urmatorul in Piatra…dar daca aveti timp sa veniti pe aici, organizam unul pentru L. si S.!

  2. gilda

    N-am mai intrat de mult pe blog…asa ca , in primul rand, imi pare rau pentru S, sper ca se recupereaza bine si repede. La multi ani ,de 2 ani si 11 luni, fetitei tale curajoase si luptatoare! si felicitari pentru atelier. Nici nu cred ca ar fi trebuit sa dureze mai mult , data fiind puterea redusa de concentrare la varsta lor. Va imbratisam!

    • Multumim mult de tot, Gilda, pentru toate cuvintele frumoase! Asa e, dupa o ora erau deja cu mintea in alta parte! Chiar m-am gandit ca au rezistat bine asa amult timp!

  3. Tu esti mereu o sursa de energie si inspiratie pentru noi. Felicitari pentru activitati! Sper sa reusim sa postam si noi activitatile noastre legate de aniversarea mancacioasei omizi pentru ca nu puteam rata un asemenea eveniment. Sanatate multa lui S.!

  4. Ooo, abia astept sa le citesc! Multumesc mult, Alina!

  5. Felicitari,Raluca!Cu siguranta,copiii s-au simtit minunat,si mie mi-ar fi placut sa fiu acolo!
    Si multumim ca ne-ai facut-o cunoscuta pe omiduta mancacioasa.

    • Eu iti multumesc, Gianina, daca ei s-au simtit la fel de bine ca mine, inseamna ca a fost totul ok 🙂

Trackbacks

  1. 10 idei senzoriale: stimularea olfactiva si gustativa | Caiet pentru şcoala de...acasă
  2. Montessori ca stil de viata: in colectivitate si acasa | Caiet pentru şcoala de...acasă
  3. Saptamana insectelor (2 ani si 7 luni) | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a comment