A-A-A A-fri-ca

Am reluat lectiile de geografie, aplecandu-ne din nou asupra celor 7 continente.

Când S. era mai micut am povestit despre Africa, in special despre animalele care o populeaza, insa de atunci s-au strans multe alte materiale frumoase care ne-au dat prilejul unei noi lectioare pe aceasta tema.

DSC04446

Am inceput cu atlasele. S. are cinci ani si 4 luni si o capacitate de intelegere mai mare, asa ca i-a fost usor sa priceapa cum e cu desenatul hartilor si cu linia Ecuatorului. Am vorbit si despre cele patru puncte cardinale, am cantat din nou cantecelul continentelor.

africaatlas

Noi avem doua atlase magnetice, unul in engleza si unul in romaneste. Daca cel in engleza se concentreaza pe fauna si flora, cel in romaneste evidentiaza mai mult cladiri celebre, monumente naturale, etc. Am povestit despre ele aici si aici.

Apoi am construit impreuna cu S. o frumoasa gradina zoologica, unde am adus numai animale din Africa. Piesele par de tip Lego si sunt de aceeasi calitate, insa firma este de fapt Coby.

zooafrica

Dupa ce le-am aranjat in custi si tarcuri, si am facut un pic de pretend play, am luat o carte foarte frumoasa primita de S. de 1 Iunie (multumim mult, Miha si Teo!).

carteafrica

Pe masura ce îngrijitorul Gradinii Zoo ne ducea sa vedem animalele, el ne si citea informatii din cartea Fauna continentelor- Africa aparuta la editura Carusel. Este vorba de o carte tip puzzle, iar ceea ce mi s-a parut inedit la aceasta este ca sub puzzle se afla imaginea alb-negru pe care o poti colora.  Fiecare puzzle are 20 de piese. Cartea prezinta 6 animale (girafa, gazela impala, leul, rinocerul negru, zebra si  camila cu o cocoasa)- da detalii cu privire la lungimea, greutatea, inaltimea animalelor, modul de hranire si stilul de viata. Trebuie sa recunosc ca si eu am aflat cateva informatii noi (si am observat mici, mici scapari de exprimare in text).

Seara la culcare am inceput sa citim o poveste extraordinar de frumoasa si de pragmatica, povestea lui Beatrice, fetita care a primit in dar o caprita ce i-a schimbat viata in bine. Beatrice’s Goat a povestit Camelia pe larg aici, si tot ea i-a daruit-o lui S. de ziua lui (multumim inca o data din inima!). Daca vreti sa aflati despre ce este vorba, trebuie doar sa urmariti acest filmulet in care e lecturata (si S. a l-a vazut dupa ce am terminat de citit cartea, a doua zi dimineata).

DSC04463

Noi vom continua lectia despre Africa încercând sa aflam si alte informatii despre animalele din gradina noastra zoologica, si mai cu seama despre elefanti, reluând lectia despre care va povesteam mai demult aici.

Ceea ce ma bucura cel mai mult este ca putem impartasi aceste mici lectii si cu copiii din vecini. Bunaoara, am recapitulat repejor toate informatiile si am si citit povestea capritei si a fetitei africana cu prietena lui S., D., si cu siguranta vom face lucrul acesta si cu alti mici musafiri.

Spor si voua la…invatat prin joaca!

5 Comments

 1. imi place lectia voastra 🙂
  vad ca nu sunt singura care are o “preocupare” de vacanta :)))
  adevarul este ca atat S., cat si Daria si Andrei sunt obisnuiti sa faca ceva si m-as mira ca pentru ei vacanta sa insemne dorinta aceea disperata pe care o au alti copii de a scapa de scoala/gradinita
  la voi, ca si la noi de altfel, copiii sunt invatati sa iubeasca cartea si sa aprecieze tot ceea ce primesc cu alt ochi decat alti copii 😉
  pupici :*

 2. Ei, Antoaneta, as vrea eu sa zic ca avem fparte multe preocupari de vacata, Din pacate, sunt destul de sporadice, dar si joaca la aer are avantajele ei (cel putin asa ma consolez eu 🙂 ). Pupici mari si mici.

Trackbacks

 1. Ce ne-am propus sa invatam in noul an scolar? | Caiet pentru şcoala de...acasă
 2. My First Atlas of Famous Places | Caiet pentru şcoala de...acasă
 3. O mica lectie de grografie: America de Sud | Caiet pentru şcoala de...acasă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s