Ce mai invata Baietelul de argint…

S. nu merge la gradinita deocamdata…

A ratat ultima parte a lunii februarie, dar si toata luna martie. Evitam gradinita acum, pentru ca este o foarte urata epidemie de gripa acolo, si doar asta ne-ar mai lipsi!

Incerc sa suplinesc lipsa exercitiilor de la gradinita (unde doamna educatoare chiar se ocupa de ei si se lucreaza destul de intens), cu ajutorul unor caiete de lucru de scriere a literelor si de matematica (le-am primit de la rudele din Canada, multumim mult!):

caietedelucru

Mi se pare foarte greu sa il motivez pe S. sa faca aceste exercitii, este refractar la orice inseamna “munca la masuta”, si nici eu nu stau prea bine la capitolul rabdare acum.

La matematica, cat am fost la bunici am lucrat si dupa setul de la Gama- Adunarea si scaderea de la 0 la 30 (din seria “Scrie si sterge”). Este pentru clasa intai, asa ca am ales doar fisele care ii sunt lui accesibile, cu adunarea pana la 10:

adunareagama 1

Ca sa il fac totusi sa lucreze macar o pagina pe zi, ii permit, dupa ce isi face “temele”, sa urmareasca DVD-uri educationale de la ERC Press (colectia Pasi spre cunoastere– le gasiti la chioscurile de ziare cu 5 lei, dar nu întotdeauna DVD-urile functioneaza) si pe cele de engleza- Magic English, pe care vi le prezentam aici. Este tot ceea ce pot sa ii ofer acum in materie de stiinte naturale si engleza, pentru ca timpul si energia noastra, ale parintilor, sunt foarte limitate.

La bunici, S. era mult mai cooperant si am reusit sa parcurgem foarte repede si setul Cunoasterea mediului, tot din seria “Scrie si Sterge” de la Gama. Acesta a prins foarte bine, iar eu m-am bucurat ca am reusit sa exersam un pic citirea si scrierea cu ajutorul lui:

cunoastereamediuluigama

La engleza am inceput sa reluam carticelele din colectia My First Reading Library, de la Usborne, din care am terminasem doar prima sectiune. Primele carticele din a doua sectiune sunt foarte simple si usoare, cu font mare si text putin, asa ca “revenirea” a fost lina si placuta.

In afara de asta, planuim sa ascultam in fiecare saptamana un compozitor nou si sa recitim cartile cu spiridusii din  Padurea Muzicala, scrise de Cristina Andone.

Voi ce activitati mai faceti cu prescolarii vostri?

2 Comments

  1. violeta.argatu

    Rabdare, rabdare, rabdare!:)
    Nici ioan nu e mare fan lucru l birou, iar dc il mai pui sa si scrie la romana, se lasa cu plans:)). La matematica lucreaza cu placere, de curand am scos de la naftalina oarte cu abtibilduri de la ed teora cu adunari pana la 100-s-a prins de schema cu “”tine minte 1”:)-sunt fff faine cartile. Mai are o pag cred si termpoi as vrea sa-i dau cartea cu scaderea,vdm.cum se descurca
    Cu ana. 3anii 9luni..mai greu. I-am dat sotului sa printeze cateva fise “dot to dot” cam asta e sg ei placere:). Dar,am.avansat: ana a invatat sa numere pana la 10cantitativ, sa rasp la intreb de genul: ai 5creioane,eu oiti iau 2,cate raman?:)

    • Avem si noi cartea de la Teora 🙂 sa vad daca prinde…acum e in faza in care refuza cam orice nu e ideea lui. Dar de maine merge la gradi si poate mai recupereaza de acolo…eu am obosit sa tot trag de el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s